Screenshot 2019-03-14 at 14.49.10

KARLA KAPITAL GRATULERAR dif bASKET SOM VUNNIT SUPERETTAN med 20-0 i matcher

7 mars 2019, Erik Dahlbergsallén 15
Vi som stolt sponsor gratulerar Djurgårdens Basketförening som vunnit rikets näst högsta serie Superettan 2019 och därmed avancerar till rikets högsta serie Svenska Basket Ligan (SBL) efter smått otroliga 20-0 i matcher. På bilden till vänster ses Mikael Westning, sponsor, Rick Bergström, verksamhetsansvarig för Djurgården Basket, samt Olof Andersson, VD för Karla Kapital som är sponsor till Djurgården Basket. Rick Bergström är här på besök hos Karla Kapital på Erik Dahlbergsallén 15. 

KARLA KAPITAL VÄLOMNAR TILL Investeringsseminarium och trevlig kväll på Solvalla

 9 Februari  2019 14:00, Solvalla

Kala Kapital välkomnar till investeringsseminarium vid Solvalla där vi berättar mer om våra unika placeringar som Autocall Nordiska Banker (55/90/50), 2-åriga Preferensaktien Sundsberg Club 10%/år, Obligation Sala Bråstaborg 7% 8 månader, etc.

kARLA KAPITAL GRATULERAR 2018 års nobelpristagare i ekonomi paul romer & william nordhauS

10 december 2018, Stockholm 


Karla Kapitals VD Olof Andersson står i mitten på bilden till vänster och gratulerar 2018 års Nobelpristagare i ekonomi. Till vänster står Nobelpristagaren Paul Romer och till höger står Nobelpristagaren William Nordhaus. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi. 

KARLA KAPITAL VÄLKOMNAR TILL Investeringsseminarium och trevlig kväll på Solvalla

1 december 2018 kl. 14:00, Solvalla

Karla Kapital deltog på MIPIM i Cannes, frankrike

13 - 16 mars 2018

Olof andersson som är VD för Karla Kapital samt Katherine Appleton som är Marketing Manager deltog vid världens största fastighetsmässa 2018 och träffade samarbetspartners då vi jobbar en hel del inom fastighetssektorn med flera finansieringsprojekt. Vi träffade bl.a. en av våra finska motparter som vi sammanförde med Stockholms största privata fastighetsbyggare. Vi deltog vid SSM:s årliga event samt träffade även finlands största privata fastighetsutvecklare på hans vingård uppe i bergen. 

karla kapital presenterar Sundsberg

10 mars 2018

Karla Kapital fick vid årsskiftet 2017/2018 ansvaret att strukturera och finansiera ett projekt i Sundsberg, Finland. Projektnamn är Sundsberg Club. Sundsberg är 4:e rikaste postnumret i Finland och har fått pris som bästa bostadsområdet 2009. Sundsberg ligger i Esboviken i kommunen Kyrkslätt, den kommun som växer snabbast i Finland. På andra sidan viken ligger Esbo kommun som är Finlands Djursholm och Silicon Valley. Kommunen innefattar even Esbo stad som är Finlands näst största stad och som ingår i Helsingforsregionen. Sundsberg ligger c:a 25 minuter väster om Helsingfors city och nås via bil, pendeltåg och strax av T-bana. 

karla kapital blir åter sponsor till ett basketlag med ambitioner: Djurgården Basket

9 mars  2018

Karla Kapital blir åter sponsor till ett ledande basketlag med ambitioner och med rötter från Täby Basket vi sponsrade innan. Karla Kapital var sponsor till Täby Basket som 2013 vann rikets då näst hägsta serie basketettan. De bästa spelarna från Täby Basket gick ihop med de bästa spelarna från Stockholm Eagles och bildade Djurgården Basket för några år sedan. Ambitionen är att nå rikets högsta serie Svenska Basketligan och att vinna den och vi vill vara med på den resan. 

karla kapital gratulerar 2017 års nobelpristagare i ekonomi Richard thaler

10 december 2017Karla Kapitals VD Olof står till vänster på bilden och gratulerar 2017 års Nobelpristagare i ekonomi Richard Thaler. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi. 

Karla Kapital bjuder in till investeringsseminarium & Sveriges största Alsace-vinprovning 2017

6 februari 2017 kl. 17:00 - 19:30. Erik Dahlbergsallén 15 & sedan Operaterassen, Karl XII:s torg, Stockholm


Välkommen till ett investeringssemimarium & middag hos Karla Kapital. Sedan tar vi oss till årets Alsacevinevent på Operaterassen. Vi får en unik möjlighet att prova de finaste vinerna från Alsace-distriktet i Frankrike och samtala med de ledande experterna från inte mindre än c:a 23 olika Alsace-vinproducenter & -importörer. Det kommer att finnas c:a 250 olika typer av Alace-vinsorter på plats. Välkommen! 

karla kapital lanserar fastighetsfond vid namn flerbostad STOCKHOLM AB

12 januari 2017


Karla Kapital börjar strukturera och ta in pengar till sin första fastighetsfond vid namn Flerbostad Stockholm AB. Flera fonder kommer att lanseras successivt eftersom vi tar in max 20 miljoner kronor per fond. Fonderna skall dock samarbeta med varandra.  Unika egenskaper är: 

1) investerare lovas 15% avkastning på investerat belopp från svenska staten

2) 100% eget kapital vilket gör bolaget mycket starkt och okänsligt för konjunktursvängningar

3) Konceptet bygger på vinstdelning vilket innebär att projektledarna tjänar pengar när investerarna tjänar pengar

karla kapital gratulerar 2016 Års nobelpristagare i ekonomi bengt holmström

10 december 2016, Stockholm
Karla Kapitals VD Olof står till vänster på bilden och gratulerar 2016 års Nobelpristagare i ekonomi Bengt Holmström. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi. 


 

Olof Andersson intervjuar NOBELPRISTAGAREN Bengt Holmström & hamnar på förstasidan på SVENSKA DAGBLADET

8 december 2016, Stockholm

Olof Andersson: "Bengt Holmström, vilka är de tre viktigaste sakerna att tänka på när man skapar ett avtal tycker du?"

Bengt Holmström: "Inom affärsvärlden bör man ta de stora frågorna först, dealbreakers. I en förhandling konstaterar vi bara att vi har olika viktiga krav som är inkompatibla. Europeiska unionen har problem för de startade med de små frågorna först. Nu har de hamnat i en väldigt svår situation. Nu är det de stora frågorna om försvar, osv. Vet inte varför de ska vara just tre viktigaste sakerna. Man utelämnar ofta frågor som t.ex. vad ska bli slutpris eller nånting sånt, man har ofta ett ”dolt avtal” redan med accepterade principer. Om jag anställer dig så kommer vi inte att tala om din lön hela tiden. Du kommer att ha ett lönekrav. Men först talar vi om vi övehuvudtaget passar ihop."

Olof Andersson: "Bengt, vilka är tre vanligaste fallgroparna när man skapar ett avtal?"

Bengt Holmström: "Microsoft, kallades kanske inte så då, när de gjorde ett avtal med IBM. Det avtalet var gjort så att dåvarande lilla Bill Gates företag sökte skydd mot jätten IBM i avtalet. IBM gick med på det. Det var ett stort misstag när sen Microsoft blev stora och växte. Microsoft fick en väldigt stark ställning i IBM. En av fallgroparna för stora företag är om de ger för mycket skydd för det lilla företaget men plötsligt blir det lilla företaget större. Det här har hänt många gånger."

Källa: Intervju med Bengt Holmström, Nobelpristagare i Ekonomi 2016, onsdag den 7:e december 2016

KARLA KAPITAL VÄLKOMNAR TILL Investeringsseminarium & middag hos Georgiska Ambassaden

18 augusti 2016 kl. 18:00 - 19:30 hos Georgiska Ambassaden, Karlavägen 60Karla Kapital arrangerar ett Investeringsseminarium med georgisk mat & vin. En georgisk 11-rätters-meny & två stycken typiska georgiska viner kommer att serveras under seminariet. Seminariet hålls i Georgiska Ambassadens lokaler på Karlavägen 60. George Meskheli som är högsta ämbetsperson på ambassaden & Chargé d'Affaires kommer att hålla en kortare presentation om Georgien i slutet på seminariet. Välkommen! 

KARLA KAPITAL VÄLKOMNAR TILL Investeringsseminarium & lunch hos Grekiska Ambassadörens residens

18 augusti 2016 kl. 12:00 - 13:15 hos Grekiska Ambassadörens residens, Ulrikagatan 11, 3 trappor

HKH Karl XVI Gustaf skakar hand med Greklands Ambassadör Dimitrios Touloupas

Karla Kapital arrangerar ett Investeringsseminarium med grekisk mat & vin tillsammans med Greklands Ambassadör Dimitrios Touloupas. En grekisk 9-rätters-meny & två stycken typiska grekiska viner kommer att serveras under seminariet. Seminariet hålls i Grekiska Ambassadörens residens på Ulrikagatan 11, 3 trappor. Greklands Ambassadör Dimitrios Touloupas kommer att hålla en presentation om Grekland i slutet av seminariet. Välkommen!

KARLA KAPITAL VÄLKOMNAR TILL Investeringsseminarium & lunch hos Georgiska Ambassaden

9 augusti kl. 12:00 - 13:15 hos Georgiska Ambassaden, Karlavägen 60Karla Kapital arrangerar ett Investeringsseminarium med georgisk mat & vin. En georgisk 11-rätters-meny & två stycken typiska georgiska viner kommer att serveras under seminariet. Seminariet hålls i Georgiska Ambassadens lokaler på Karlavägen 60. George Meskheli som är högsta ämbetsperson på ambassaden & Chargé d' Affaires kommer att hålla en kortare presentation av Georgien i slutet på seminariet. Välkommen! 

karla kapital gratulerar 2015 Års nobelpristagare i ekonomi Anugus Deaton

10 december 2015, Stockholm
Karla Kapitals VD Olof står till vänster på bilden och gratulerar 2016 års Nobelpristagare i ekonomi Angus Deaton. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi. 

 

KARLA KAPITAL VälkomNAR till INVESTERINGSseminarium om trygga fastighetsplaceringar

Varmt välkommen till middag + seminarium om trygga placeringar med fokus på fastigheter. Du kan välja ett av följande datum:

(1) torsdag 29:e oktober kl. 18:00 (Talare: Olof Andersson, VD Karla & Fredrik Lundgren, Analytiker Karla)
(2) tisdag 3 november kl 18:00 (Talare: Olof Andersson, VD Karla & Martin Fredriksson, VD Apikal)
(3) tisdag 10 november kl 18:00 (Talare: Olof Andersson, VD Karla & Martin Fredriksson, VD Apikal)
Plats: Karla Kapital, Erik Dahlbergsallén 15, våning 4:a, T-bana Karlaplan.

Seminariet arrangeras av Karla Kapitalförvaltning och kommer att hållas i samarbete med Apikal Fastighetspartner. 

Karla Kapital på Berkshire Hathaway Annual Meeting

6 maj 2015, Omaha, Nebraska, USA

Karla Kapitalförvaltning AB reste i år för andra året till Omaha för att deltaga vid Berkshire Hathaways årsstämma samt träffa Warren Buffett och hans kompanjon Charlie Munger. Även denna gång kom vi hem lite visare och med ny inspiration. En amerikansk fondförvaltare uttryckte det bra: ”att åka till Omaha varje år och lyssna till Warren och Charlie är som att gå i kyrkan. Det är alltid ungefär samma saker som sägs men ändå är det en väl så viktig och nyttig lärdom varje gång”. I år firades 50-årsjubileum för Buffetts övertagande av Berkshire Hathaway och över 40 000 människor hade tagit sig till Omaha för att deltaga. Att en bolagsstämma lockar så många människor beror inte bara på att Buffett och Munger är världens mest framgångsrika investerare men också tack vare deras roll som förebilder när det gäller integritet, rationellt tänkande, långsiktighet, välgörenhet och mycket annat.

KARLA KAPITAL HOSTS A Champagne Tasting with Clovis Taittinger

18 mars 2015, 18:00-20:30 hos Karla Kapital, Erik Dahlbergsallén 15, Stockholm

Taittinger is the third oldest champagne house, established in 1734. Taittinger is one of the few remaining family owned and operated Champagne houses. Taittinger is owned and managed by Pierre-Emmanuel Taittinger (CEO), Clovis Taittinger (Export Manager) and Vitalie Taittinger (Artistic Director). 

  • The original James Bond champagne: Bond's favorite champagne in the Ian Flemming books
  • FIFA's official champagne of World Cup 2014
  • The official champagne of the 2014 Nobel Prize Dinner
  • The official champagne of the 100-Year Anniversary of the Swedish Royal Motorboat Club

KARLA KAPITAL VälkomNAR till Sveriges största Alsace-vinprovning 2015

26 januari 2015 kl. 18:00 - 19:30. Ingång Operakällaren, Karl XII:s torg, Stockholm. Gå sedan två trappor upp till Operaterrassen


Olof Andersson, VD för Karla Kapital, står vid ingången till själva vinprovningen (med namnskylt) högst upp där biljetterna tas emot och välkomnar alla anmälda. Nämn ert för- och efternamn till Olof Andersson så ger han er inträdesbiljetten och hjälper till att släppa in Er. Välkommen! 

Läs hela inlägget »

karla kapital gratulerar 2014 Års nobelpristagare i ekonomi jean tirole

10 december 2014, Stockholm
Karla Kapitals VD Olof Andersson står till vänster på bilden till vänster och gratulerar 2014 års Nobelpristagare i ekonomi Jean Tirole. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi. 


 

Rotary-medlemmar: Välkommen att lyssna om världens bästa investerare: Warren Buffett!

17 september 2014 kl. 12:00-13:00 på Stockholm Västra Rotaryklubb, Odd Fellowhuset, V. Trädgårdsgatan 11A


Karla Kapital & Garantum tackar President Carl Grubbström för Rotary-diplomen och inbjudan att deltaga som talare vid detta lunchmöte då vi kommer att dela med oss av vår kunskap om specifikt USA-börsen och Warren Buffett. Följande två talare deltar vid lunchen:Olof Andersson, VD och ansvarig för kapitalförvaltning & -rådgivning vid Karla Kapital.Fredrik Lundgren, styrelseordförande och även ansvarig för analys vid Karla Kapital
 

Rotary-medlemmar: Välkommen tillbaka efter sommaren!

18 augusti 2014 kl. 12:00-13:00 på Stockholm Norra Rotaryklubb, Odd Fellowhuset, V. Trädgårdsgatan 11A

Karla Kapital & Garantum önskar medlemmar i Rotary välkommen tillbaka efter sommaren! Vi tackar Past President Folke Höjmar för inbjudan att deltaga som talare vid höstterminens första lunchmöte då vi kommer att dela med oss av vår kunskap om placeringar.
 

Karla Kapital attends the Berkshire Hathaway Annual Meeting 2014 Event

3rd of May 2014 at 5.00-7.00pm at Hilton Omaha, 1001 Cass Street, Omaha, Nebraska, USA

You are invited to join us to for a drink in a casual atmosphere. The Hilton Omaha is located opposite the Berkshire Hathaway Annual Meeting 2014 held at Century Link Center Omaha. You will meet other Berkshire Hathaway shareholders and us:

  • Olof Andersson, CEO of Karla Kapital
  • Fredrik Lundgren, Analyst at Karla Kapital
  • Peder Du Rietz, Macro Strategist at Garantum

 

karla kapital holds Reception at the Pierre, New York, U.S.A.

Onsdag 30 april 2014 kl. 17:00-19:00 på The E Bar/Lounge, The Pierre, 2 East 61st Street af Fifth Avenue, (Upper East Side), New York, U.S.A.

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsmingel för bl.a. svenskar på Manhattan i New York med hjälp av samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Garantum är en av Karla Kapitalförvaltnings flera produktleverantörer. Peder Du Rietz som är Makrostrateg vid Garantum deltar vid detta mingel. Karla Kapitalförvaltnings analyschef Fredrik Lundgren med lång bakgrund från bl.a. den amerikanska investeringsbanken Goldman Sachs deltar också. Välkommen!

Champagneprovning med Curt Avermark

12 mars 2014 kl. 18:30-20:30 hos Garantum Fondkommission, vid Norrmalmstorg 16 (Smålandsgatan 16), Stockholm

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium tillsammans med samarbetspartnern Garantum Fondkommission.Seminariet avslutas med en champagneprovning med vinmästaren och sommeliern Curt Avermark, Munskänkarnas f.d. Area Manager för Stor-Stockholm. Curt Avermark är en av Sveriges mest välrenommerade vinmästare. Bilderna nedan är från då Curt ansvarade för vinprovningen vid Munskänkarnas 50-årsjubileum i Stadshuset. Curt kommer att bjuda på en fantastisk champagneprovning med bl.a. champagne från sin personliga vinkällare. Munskänkarna är världens största ideella vinprovarsällskap med över 23 851 medlemmar i Sverige.
 

Karla Kapital & Garantum goes MIPIM, Cannes, France

11 March 2014, 3.00 - 6.00pm

Olof Andersson, CEO of Karla Kapital, and Mikael Axelsson, Deputy CEO of Garantum goes MIPIM. MIPIM is the world's largest real estate show with +20 000 participants. The world's leading real estate investors & developers such as e.g. Donald Trump go to MIPIM, which is annually held at le Palais des Festivals et des Congrès in sunny Cannes, France. MIPIM celebrates its 25th anniversary this year.

Karla Kapital vann 2013 första priset som Garantum Fondkommissions största värdepappersombud i termer av placerade pengar utav samtliga Garantums c:a 15st ombudsbolag. Detta fantastiska år var tack vara våra fantastiska återkommande kunder. Tack! 

Karla Kapital gratulerar 2013 Års nobelpristagare i ekonomi robert shiller
Karla Kapitals VD Olof står till vänster på bilden och gratulerar 2013 års Nobelpristagare i ekonomi Robert Shiller. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi.

karla kapital bjuder in till investeringsseminarium med temat Kinesiska Placeringar & Franska Viner

26 oktober 2013 kl. 14:00-14:40 vid Garantum Fondkommission, Norrmalmstorg/Smålandsgatan 16, 3tr. Vi går sedan gemensamt till Grand Hotel där Franska Vin & Gastronomidagen går av stapeln för  9:e året i rad: 15:00-17:00

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium tillsammans med samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Garantums vice VD Mikael Axelsson deltar som föredragshållare. Välkommen till en kunskapsrikt seminarium där fokus ligger på världens tryggaste och starkaste investeringstrender. Sedan njuter vi av Franska Vin & Gastronomidagen på Grand Hotel. Franska Vindagen är Sveriges största provning av franska viner och champagne. På plats finns de främsta vin- och champagneimportörerna för att ge dig tips och råd att hitta dina favoritviner från Frankrike.

KARLA KAPITA BJUDER IN TILL SEMINARIM MED FOKUS PÅ Börsen med Anders Haskel & Vinprovning med Curt Avermark

9 oktober 2013 kl. 18:30-20:30 hos Garantum Fondkommission, vid Norrmalmstorg 16 (Smålandsgatan 16), Stockholm

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium tillsammans med samarbetspartnern Garantum Fondkommission.
Kvällens gästtalare är Anders Haskel. Anders kommer att tala om det aktuella börsläget och framgångsfaktorer. Anders är en av Sveriges mest erfarna finansskribenter med en bakgrund från bland annat Veckans Affärer och Finanstidningen. Han har även omfattande erfarenhet av kapitalförvaltning, rådgivning och analys från arbete inom olika banker. Det har gett honom stor insikt om vad man behöver veta för att öka möjligheten att lyckas bra med ditt kapital på kort och lång sikt. idag arbetar Anders som fristående skribent med uppdrag åt bland annat Privata Affärer och han har även skrivit för tidningen Aktiespararen under 25 års tid. Därutöver ägnar han sig åt egna investeringar inom såväl onoterade som noterade bolag. Seminariet avslutas med en vinprovning med vinmästaren och sommeliern Curt Avermark, Munskänkarnas f.d. Area Manager för Stor-Stockholm. Curt Avermark är en av Sveriges mest välrenommerade vinmästare. Bilderna nedan är från då Curt ansvarade för vinprovningen vid Munskänkarnas 50-årsjubileum i Stadshuset. Curt kommer att bjuda på en fantastisk vinprovning med bl.a. finare viner från sin personliga vinkällare. Munskänkarna är världens största ideella vinprovarsällskap med över 23 851 medlemmar i Sverige.

Kinaraketen - höstserminarium på Royal Plaza Hotel, Hong Kong, Kina.

16 augusti 2013 kl. 17:00-19:00 på Royal Club Lounge i toppen av Royal Plaza Hotel, 193 Prince Edward Road, Kowlon, Hong Kong, Kina

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsmingel för speciellt nordbor i Hong Kong med hjälp av samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Garantum är en av Karla Kapitalförvaltnings flera produktleverantörer. Mikael Axelsson är vice VD för Garantum och ansvarar för bl.a. institutionella produkter hos Garantum och deltar som föredragshållare. Mikael Axelsson är en av finansbranschens absolut bästa produktspecialister. Mikael har innan varit VD för ett annat produktbolag i branschen, jobbat på den amerikanska investeringsbanken Merrill Lynch i London samt är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Mikael har även studerat på doktorandnivå vid Handelshögskolan i Stockholm. Karla Kapitalförvaltnings analyschef Fredrik Lundgren med lång bakgrund från bl.a. den amerikanska investeringsbanken Goldman Sachs i London och New York deltar också vid eventet.

Investeringsseminarium Hemma Hos Ve

Onsdag 5 juni 2013 kl. 18:00 hemma hos Anders Läck, Slupvägen 6, Läckersta, 132 46  Saltsjö-Boo

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium för bilälskare hemma hos Anders Läck, Ordförande för Automobilhistoriska Klubben, Sveriges äldstra veteranbilsklubb bildad 1950 med +1600 medlemmar. I garaget där vi samlas har Anders Läck bl.a. Gustav VI:s Mercedes 600 Pullman, som överläts till prinsessan Sibylla, då kungen självt tyckte den var för obekväm. Anders kommer att visa upp sin unika bilsamling på hemmaplan. Det kommer bjudas på middag under kvällen. Seminariet hålls i samarbete med Garantum Fondkommission. Garantum är en av Karla Kapitalförvaltnings flera produktleverantörer. Mikael Axelsson är vice VD för Garantum och ansvarar för bl.a. institutionella produkter hos Garantum och deltar som föredragshållare. Mikael Axelsson är en av finansbranschens absolut bästa produktspecialister. Mikael har innan varit VD för ett annat produktbolag i branschen, jobbat på Merrill Lynch i London samt är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Mikael har även studerat på doktorandnivå vid Handelshögskolan i Stockholm.

Påskseminarium på Los Naranjos Golf Club i Marbella, Spanien

Torsdag 21 mars 2013 kl. 18:30 på Medlemsvåningen högst upp, Los Naranjos Golf Club, Plaza Cibeles, 29660, Nueva Andalucia, Marbella Spanien

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium för svenskar i Marbella med hjälp av samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Garantum är en av Karla Kapitalförvaltnings flera produktleverantörer. Mikael Axelsson är vice VD för Garantum och ansvarar för bl.a. institutionella produkter hos Garantum och deltar som föredragshållare. Mikael Axelsson är en av finansbranschens absolut bästa produktspecialister. Mikael har innan varit VD för ett annat produktbolag i branschen, jobbat på Merrill Lynch i London samt är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Mikael har även studerat på doktorandnivå vid Handelshögskolan i Stockholm.
Seminariet avslutas med middag på "El Restaurante" som är välkänd för sin utsöka mat. Välkommen till en berikande kväll på svenskarnas främsta golfklubb i Marbella!

Välkommen till "TRISS I ESS": Investeringsseminarium, Vinprovning & Konstvisning

Onsdag 13 mars 2013 kl. 18:30 - 21:00. Strandgalleriet, Srandvägen 5B, Stockholm

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium tillsammans med samarbetspartnern Strukturinvest Fondkommission. Efter anförandet hålls en vinprovning med vinmästaren och sommeliern Curt Avermark, Munskänkarnas Area Manager för Stor-Stockholm: "Spanska Matadoerer mot Italienska Tenorer". Curt Avermark är en av Sveriges mest välrenommerade vinmästare. Curt ansvarade bl.a. för vinprovningen vid Munskänkarnas 50-årsjubileum i Stadshuset. Munskänkarna är världens största ideella vinprovarsällskap med över 23 851 medlemmar i Sverige.
Sedan tar Arno Katzorek, en av Sveriges ledande konsthandlare tillika Strandgalleriets ägare, hand om oss och kommer att berätta mer om konstnärerna och konstverken på plats och visa oss runt. Vi avslutar med ett trevligt mingel med diskussioner om placeringar, vin & konst. Välkommen!

Grattis till Täby Basket Herrlags SM-GULD i Basketettan // Stolt Sponsor

Källa: Svenska Basketboll Förbundet, www.basket.se, Nyheter från SBBF: 2013-04-14  (inbjudan)
Mer info finns här och på Herrlagets webbsida

Vinterserminarium på Waldorf Astoria, New York, U.S.A.

Fredag 1 mars 2013 kl. 17:00-19:00 på The Bull & Bear Steakhouse Bar (Waldorf Astorias baksida) 570, Lexington Avenue, New York, U.S.A.

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsmingel för bl.a. svenskar på Manhattan i New York med hjälp av samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Garantum är en av Karla Kapitalförvaltnings flera produktleverantörer. Mikael Axelsson är vice VD för Garantum och ansvarar för bl.a. institutionella produkter hos Garantum och deltar som föredragshållare. Mikael Axelsson är en av finansbranschens absolut bästa produktspecialister. Mikael har innan varit VD för ett annat produktbolag i branschen, jobbat på den amerikanska investeringsbanken Merrill Lynch i London samt är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Mikael har även studerat på doktorandnivå vid Handelshögskolan i Stockholm. Karla Kapitalförvaltnings analyschef Fredrik Lundgren med lång bakgrund från bl.a. den amerikanska investeringsbanken Goldman Sachs i London och New York deltar också vid seminariet.

Investeringsseminarium & smakrik kväll med Steffo Törnquist

Tisdag 19 februari 2013 kl. 18:30 vid Garantum Fondkommission, Norrmalmstorg/Smålandsgatan 16, 3tr

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium tillsammans med samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Garantum är en av Karla Kapitalförvaltnings flera produktleverantörer. Mikael Axelsson som ansvarar för bl.a. institutionella produkter hos Garantum deltar som föredragshållare. Mikael Axelsson är en av branschens absolut bästa produktspecialister. Mikael har innan varit VD för ett annat produktbolag i branschen, jobbat på Merrill Lynch i London samt är Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Steffo Törnquist deltar och lotsar oss genom smaker och aromer och delar med sig av sina bästa tips. Steffo är rikets stora njutningsapostel. Han är journalist, författare och han har goda chanser att bli världsmästare på bok-VM i Paris snart. Hans senaste bok "Steffos Spritbibel" är med och slåss om titeln med fyra andra böcker som har sållats fram från hundtralals böcker från världens alla hörn. Steffo är sedan år 2000 programledare för Nyhetsmorgon i TV4. (Söndag 24:e februari: Steffo vann VM-titeln för kategorin "Världens Bästa Spritbok 2013", grattis!)

Välkommen till investeringsseminarium & Sveriges största Alsace-vinprovning 2013!

 Måndag 28 januari 2013 kl. 17:45 - 19:30. Ingång Operakällaren, Karl XII:s torg, Stockholm. Gå trappan upp till Operaterrassen och gå in i Stora Salongen

I samband med Sveriges största Alsace-vinprovning som hålls för 15:e året i rad, arrangerar Karla Kapitalförvaltning och Strukturinvest Fondkommission ett investeringsseminarium i Stora Salongen, Operaterrassen. Du får en unik möjlighet att prova de finaste vinerna från Alsace-distriktet i Frankrike och samtala med de ledande experterna från inte mindre än 36 olika vinproducenter & -importörer. Vinprovningen arrangeras uteslutande för medlemmar i några utvalda vinklubbar och för våra inbjudna VIP-gäster.

kapital kapital gratulerar 2012 Års nobelpristagare i ekonomi, alvin roth

10 december 2012, StockholmKarla Kapitals VD Olof står till höger på bilden och gratulerar 2012 års Nobelpristagare i ekonomi Alvin Roth. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi.
 

Vinterseminarium på Marbella Club Hotel, Spanien

Torsdag 27 december 2012 kl. 18:30 i The Magnolia Room, Marbella Club Hotel, Boulevar Principe Alfonso von Hohenlohe, 29600, Marbella Spanien

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium för svenskar i Marbella med hjälp av samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Garantum är en av Karla Kapitalförvaltnings flera produktleverantörer.
Seminariet avslutas med middag på berömda "The Grill" som är omnämnd i Michellinguiden. Välkommen till en berikande kväll på Marbella Club!

Investeringsseminarium för företagare & middag i Röda Rummet

Onsdag 28 november 2012 kl. 18:30 vid Garantum Fondkommission, Norrmalmstorg/Smålandsgatan 16, 3tr. Vi går sedan gemensamt till vår middag i Sveriges kändaste rum: Röda Rummet i Berns Salonger

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium för företagare tillsammans med samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Garantum är en av Karla Kapitalförvaltnings flera produktleverantörer. Mikael Axelsson som ansvarar för bl.a. institutionella produkter hos Garantum deltar som föredragshållare. Mikael Axelsson är en av branschens absolut bästa produktspecialister. Mikael har innan varit VD för ett annat produktbolag i branschen, jobbat på Merrill Lynch i London samt är Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Välkommen till en kunskapsrikt seminarium där fokus ligger på trygga investeringstrender såsom obligationer.

Investeringsseminarium i samband med Supersportbilsmässan Gran Turismo Expo 2012:s VIP-kväll för enbart inbjudna gäster

Torsdag 15 november 2012 kl. 18:00 - 21:00 vid J:S Fabrikörsvillan, Augustendalsvägen 43, Stockholm. (Bilmässan hålls vid Augustendalstorget 6)

Karla Kapitalförvaltning deltar vid Täby Företagarträff

Fredag 19 oktober 2012 kl. 09:00 - 13:00 vid hotellet Best Western Täby Park, Kemistvägen 30, Stockholm

Karla Kapitalförvaltning deltar vid den årliga företagarmässan i Täby tillsammans med Täby Basket som Karla Kapitalförvaltning är sponsor till.

 

Presentation av Täby Basket Business Network

Karla Kapitalförvaltning deltar vid den årliga företagarmässan i Täby tillsammans med Täby Basket som Karla Kapitalförvaltning är sponsor till

 Olof Andersson från Karla Kapitalförvaltning samt Mikael Westning från Westning Fastighetsförmedling välkomnar dig till en inspirerande och smakrik frukost. Vi välkomnar dig såsom representanter för Täby Basket Business Network, ett nätverk för framgångsrika företagare i Täby, som även vill stödja Täby Baskets Herrlag, som är ett av Sveriges bästa basketlag. Täby Baskets herrlag spelar i Basketettan som är den högsta basketligan för amatörer. Täby Basket har nyligen rekryterat en av Sveriges mest meriterade coacher, Stefan Bergman, som aldrig har förlorat en match i Basketettan under sina två säsonger som coach. Basketresultat hittills under hemmamatcherna i Tibblehallen i Täby Centrum:
Lör 22 sep 2012: Täby Basket 101 : 65 KFUM Uppsala (Täby leder basketettan - norra)
Lör 29 sep 2012: Täby Basket 100 : 65 Orango Dragons (Täby leder basketettan - norra)
Tor 4 okt 2012: Täby Basket 86 : 68 Akropol (Täby leder basketettan - norra)
Lör 13 okt 2012, 16:00: Täby Basket 99 : 63 Alvik Basket (Täby leder basketettan - norra)

Investeringsseminarium för företagare i samband med Franska Vin & Gastronomidagen på Grand Hotel

Lördag 20 oktober 2012 kl. 14:00-14:40 vid Garantum Fondkommission, Norrmalmstorg/Smålandsgatan 16, 3tr. Vi går sedan gemensamt till Grand Hotel där Franska Vin & Gastronomidagen går av stapeln för  8:e året i rad: 15:00-17:00

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium för företagare tillsammans med samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Garantum är en av Karla Kapitalförvaltnings flera produktleverantörer. Mikael Axelsson som ansvarar för bl.a. institutionella produkter hos Garantum deltar som föredragshållare. Mikael Axelsson är en av branschens absolut bästa produktspecialister. Mikael har innan varit VD för ett annat produktbolag i branschen, jobbat på Merrill Lynch i London samt är Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Välkommen till en kunskapsrikt seminarium där fokus ligger på trygga investeringstrender såsom obligationer från företag och stater i tillväxtländer.

Favorit i repris: "Hur vet man att investeringsprodukter & viner är av världsklass?"

Onsdag 12 september 2012 kl. 18:30-20:30 hos Garantum Fondkommission, vid Norrmalmstorg 16 (Smålandsgatan 16), Stockholm

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium tillsammans med samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Seminariet avslutas med en vinprovning med vinmästaren och sommeliern Curt Avermark, Munskänkarnas Area Manager för Stor-Stockholm. Curt Avermark är en av Sveriges mest välrenommerade vinmästare. Bilderna nedan är från då Curt ansvarade för vinprovningen vid Munskänkarnas 50-årsjubileum i Stadshuset. Curt kommer att bjuda på en fantastisk vinprovning med bl.a. finare viner från sin personliga vinkällare. Munskänkarna är världens största ideella vinprovarsällskap med över 23 851 medlemmar i Sverige.

Hur uppnår förmögna företagare & företag bästa avkastning på sina medel och minsta möjliga skatt?

Torsdag 6 september 2012 kl. 12:00-13:10 vid Garantum Fondkommission, Norrmalmstorg/Smålandsgatan 16, 3tr

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringslunch för företagare tillsammans med samarbetspartnern Garantum Fondkommission samt Grant Thornton. Garantum är en av Karla Kapitalförvaltnings flera produktleverantörer och Grant Thornton är en av våra samarbetspartners inom skattefrågor. Mikael Axelsson som ansvarar för bl.a. institutionella produkter hos Garantum deltar som föredragshållare. Mikael Axelsson är en av branschens absolut bästa produktspecialister. Mikael har innan varit VD för ett annat produktbolag i branschen, jobbat på Merrill Lynch i London samt är Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Välkommen till en kunskapsrik lunch där fokus ligger på trygga investeringstrender såsom obligationer från företag och stater i tillväxtländer.
En av landets bästa skatteexperter har också lovat att deltaga vid seminariet: Lars Wiberg är partner vid Granth Thornton inom skatt. Han har skrivit tre böcker om skatt och han kommer att dela med sig av sina bästa tips på hur företagare kan optimera sin skattesituation.

Välkommen till en fartfylld kväll!

VM-middag: lördag 16 juni 2012 kl. 16:00-18:30 på skeppet Mälarödrottningen vid Södra Riddarholmshamnen

Karla Kapitalförvaltning arrangerar VM-middag i samband med att Sverige för första gången sedan 25 år arrangerar VM i båtracing för den näst största kategorin av racingbåtar, F2. Tävlingen hålls på Riddarfjärden i Stockholm. Båtarna når toppfarter på 110 knop (c:a 204 km/h). 40 tävlingsbåtar från 12 länder deltar. +100 000 åskådare kommer att finnas på plats. Därtill sänds tävlingarna i TV i flera länder. Karla Kapitalförvaltning i samarbete med en av våra produktleverantörer, Garantum, erbjuder dig möjlighet att se tävlingen från första parkett ombord på Mälarödrottningen som ligger vid Riddarholmen. Båtracet startar och slutar enbart 20 meter från Mälarödrottningen så bästa utsikt utlovas! Regerande världsmästaren sedan 2011 i Formula 2-båtar, Erik Stark, har lovat deltaga en kort stund vid vårt event emellan racingen och berätta mer om VM och hans försök att behålla VM-titeln. Välkomna! (PS. Erik vann i Stockholm och han lyckades vinna VM-Guld även 2012! DS.)

Vad är världens tryggaste investeringstrend?

Två luncher: Välj mellan tisdag 20 mars eller tisdag 27 mars 2012 kl. 12:00 -13:30 hos Karla Kapitalförvaltning, Karlavägen 18, ingång på vänstra gaveln där vi har rullat ut röda mattan

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringslunch tillsammans med samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Mikael Axelsson som ansvarar för bl.a. institutionella produkter hos Garantum deltar som föredragshållare. Mikael Axelsson är en av branschens absolut bästa produktspecialister. Mikael har innan varit VD för ett annat produktbolag i branschen, jobbat på Merrill Lynch i London samt är Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Välkommen till en kunskapsrik lunch där fokus ligger på den säkraste investeringstrenden av dem alla: statsobligationer från tillväxtländer!

Hur navigerar man börsstormen & världshaven som en världsmästare?

Tisdag 7 februari 2012 kl. 18:30-20:30 i Trygghuset, Birger Jarlsgatan 27 vid korsningen med HumlegårdsgatanKarla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium tillsammans med Magnus Olsson som är världsmästare i segling (EF Language 1997-98) samt Sveriges mest erfarne kappseglare (The Card 1989-90, Intrum Justitia 1993-94, Assa Abbloy 2001-02, Ericsson 3 2008-09) kommer att delta som föredragshållare. Magnus kommer att berätta sin inspirerande livshistoria. Magnus Olsson är en av Sveriges mest inspirerande föredragshållare så underhållning utlovas!


 

hur man hanterar pengar på ett världsklass sätt
 

Torsdag 19 januari 2012 kl. 18:30-20:30 vid Garantum Fondkommission, Norrmalmstorg/Smålandsgatan 16, 3tr

Karla Kapitalförvaltning arrangerar investeringsseminarium tillsammans med samarbetspartnern Garantum Fondkommission. Jesko von Koenigsegg från Koenigsegg Automotive som tillverkar världens snabbaste bil deltar som föredragshållare. Jesko är styrelseledamot i Koenigsegg Automotive AB, pappa till VD Christian, och kommer berätta den inspirerande historien om supersportbilen Koenigsegg. Jesko kommer även att visa bilder och film och ge en unik överblick av företagets hela historia från start till idag.