Screenshot 2019-03-14 at 14.49.10

KARLA KAPITAL GRATULERAR dif bASKET SOM VUNNIT SUPERETTAN med 20-0 i matcher

7 mars 2019, Erik Dahlbergsallén 15
Vi som stolt sponsor gratulerar Djurgårdens Basketförening som vunnit rikets näst högsta serie Superettan 2019 och därmed avancerar till rikets högsta serie Svenska Basket Ligan (SBL) efter smått otroliga 20-0 i matcher. På bilden till vänster ses Mikael Westning, sponsor, Rick Bergström, verksamhetsansvarig för Djurgården Basket, samt Olof Andersson, VD för Karla Kapital som är sponsor till Djurgården Basket. Rick Bergström är här på besök hos Karla Kapital på Erik Dahlbergsallén 15. 

KARLA KAPITAL VÄLOMNAR TILL Investeringsseminarium och trevlig kväll på Solvalla

 9 Februari  2019 14:00, Solvalla

Kala Kapital välkomnar till investeringsseminarium vid Solvalla där vi berättar mer om våra unika placeringar.

kARLA KAPITAL GRATULERAR 2018 års nobelpristagare i ekonomi paul romer & william nordhauS

10 december 2018, Stockholm 


Karla Kapitals VD Olof Andersson står i mitten på bilden till vänster och gratulerar 2018 års Nobelpristagare i ekonomi. Till vänster står Nobelpristagaren Paul Romer och till höger står Nobelpristagaren William Nordhaus. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi. 

KARLA KAPITAL VÄLKOMNAR TILL Investeringsseminarium och trevlig kväll på Solvalla

1 december 2018 kl. 14:00, Solvalla

Karla Kapital deltog på MIPIM i Cannes, frankrike

13 - 16 mars 2018

Olof andersson som är VD för Karla Kapital samt Katherine Appleton som är Marketing Manager deltog vid världens största fastighetsmässa 2018 och träffade samarbetspartners då vi jobbar en hel del inom fastighetssektorn med flera finansieringsprojekt. Vi träffade bl.a. en av våra finska motparter som vi sammanförde med Stockholms största privata fastighetsbyggare. Vi deltog vid SSM:s årliga event samt träffade även finlands största privata fastighetsutvecklare på hans vingård uppe i bergen. 

karla kapital blir åter sponsor till ett basketlag med ambitioner: Djurgården Basket

9 mars  2018

Karla Kapital blir åter sponsor till ett ledande basketlag med ambitioner och med rötter från Täby Basket vi sponsrade innan. Karla Kapital var sponsor till Täby Basket som 2013 vann rikets då näst hägsta serie basketettan. De bästa spelarna från Täby Basket gick ihop med de bästa spelarna från Stockholm Eagles och bildade Djurgården Basket för några år sedan. Ambitionen är att nå rikets högsta serie Svenska Basketligan och att vinna den och vi vill vara med på den resan. 

karla kapital gratulerar 2017 års nobelpristagare i ekonomi Richard thaler

10 december 2017Karla Kapitals VD Olof står till vänster på bilden och gratulerar 2017 års Nobelpristagare i ekonomi Richard Thaler. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi. 

Karla Kapital bjuder in till investeringsseminarium & Sveriges största Alsace-vinprovning 2017

6 februari 2017 kl. 17:00 - 19:30. Erik Dahlbergsallén 15 & sedan Operaterassen, Karl XII:s torg, Stockholm


Välkommen till ett investeringssemimarium & middag hos Karla Kapital. Sedan tar vi oss till årets Alsacevinevent på Operaterassen. Vi får en unik möjlighet att prova de finaste vinerna från Alsace-distriktet i Frankrike och samtala med de ledande experterna från inte mindre än c:a 23 olika Alsace-vinproducenter & -importörer. Det kommer att finnas c:a 250 olika typer av Alace-vinsorter på plats. Välkommen! 

karla kapital gratulerar 2016 Års nobelpristagare i ekonomi bengt holmström

10 december 2016, Stockholm
Karla Kapitals VD Olof står till vänster på bilden och gratulerar 2016 års Nobelpristagare i ekonomi Bengt Holmström. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi. 


 

Olof Andersson intervjuar NOBELPRISTAGAREN Bengt Holmström & hamnar på förstasidan på SVENSKA DAGBLADET

8 december 2016, Stockholm

Olof Andersson: "Bengt Holmström, vilka är de tre viktigaste sakerna att tänka på när man skapar ett avtal tycker du?"

Bengt Holmström: "Inom affärsvärlden bör man ta de stora frågorna först, dealbreakers. I en förhandling konstaterar vi bara att vi har olika viktiga krav som är inkompatibla. Europeiska unionen har problem för de startade med de små frågorna först. Nu har de hamnat i en väldigt svår situation. Nu är det de stora frågorna om försvar, osv. Vet inte varför de ska vara just tre viktigaste sakerna. Man utelämnar ofta frågor som t.ex. vad ska bli slutpris eller nånting sånt, man har ofta ett ”dolt avtal” redan med accepterade principer. Om jag anställer dig så kommer vi inte att tala om din lön hela tiden. Du kommer att ha ett lönekrav. Men först talar vi om vi övehuvudtaget passar ihop."

Olof Andersson: "Bengt, vilka är tre vanligaste fallgroparna när man skapar ett avtal?"

Bengt Holmström: "Microsoft, kallades kanske inte så då, när de gjorde ett avtal med IBM. Det avtalet var gjort så att dåvarande lilla Bill Gates företag sökte skydd mot jätten IBM i avtalet. IBM gick med på det. Det var ett stort misstag när sen Microsoft blev stora och växte. Microsoft fick en väldigt stark ställning i IBM. En av fallgroparna för stora företag är om de ger för mycket skydd för det lilla företaget men plötsligt blir det lilla företaget större. Det här har hänt många gånger."

Källa: Intervju med Bengt Holmström, Nobelpristagare i Ekonomi 2016, onsdag den 7:e december 2016

KARLA KAPITAL VÄLKOMNAR TILL Investeringsseminarium & middag hos Georgiska Ambassaden

18 augusti 2016 kl. 18:00 - 19:30 hos Georgiska Ambassaden, Karlavägen 60Karla Kapital arrangerar ett Investeringsseminarium med georgisk mat & vin. En georgisk 11-rätters-meny & två stycken typiska georgiska viner kommer att serveras under seminariet. Seminariet hålls i Georgiska Ambassadens lokaler på Karlavägen 60. George Meskheli som är högsta ämbetsperson på ambassaden & Chargé d'Affaires kommer att hålla en kortare presentation om Georgien i slutet på seminariet. Välkommen! 

KARLA KAPITAL VÄLKOMNAR TILL Investeringsseminarium & lunch hos Grekiska Ambassadörens residens

18 augusti 2016 kl. 12:00 - 13:15 hos Grekiska Ambassadörens residens, Ulrikagatan 11, 3 trappor

HKH Karl XVI Gustaf skakar hand med Greklands Ambassadör Dimitrios Touloupas

Karla Kapital arrangerar ett Investeringsseminarium med grekisk mat & vin tillsammans med Greklands Ambassadör Dimitrios Touloupas. En grekisk 9-rätters-meny & två stycken typiska grekiska viner kommer att serveras under seminariet. Seminariet hålls i Grekiska Ambassadörens residens på Ulrikagatan 11, 3 trappor. Greklands Ambassadör Dimitrios Touloupas kommer att hålla en presentation om Grekland i slutet av seminariet. Välkommen!

KARLA KAPITAL VÄLKOMNAR TILL Investeringsseminarium & lunch hos Georgiska Ambassaden

9 augusti kl. 12:00 - 13:15 hos Georgiska Ambassaden, Karlavägen 60Karla Kapital arrangerar ett Investeringsseminarium med georgisk mat & vin. En georgisk 11-rätters-meny & två stycken typiska georgiska viner kommer att serveras under seminariet. Seminariet hålls i Georgiska Ambassadens lokaler på Karlavägen 60. George Meskheli som är högsta ämbetsperson på ambassaden & Chargé d' Affaires kommer att hålla en kortare presentation av Georgien i slutet på seminariet. Välkommen! 

karla kapital gratulerar 2015 Års nobelpristagare i ekonomi Anugus Deaton

10 december 2015, Stockholm
Karla Kapitals VD Olof står till vänster på bilden och gratulerar 2016 års Nobelpristagare i ekonomi Angus Deaton. Olof Andersson fyller år den 10:e decembar som är den så kallade Nobeldagen och eftersom han är civilkekonom och jobbar inom ekonomisk rådgivning och kapitalförvaltning så är det ett kul årligt event att fira födelsedag och intervjua årets nobelpris i ekonomi. 

 

KARLA KAPITAL VälkomNAR till INVESTERINGSseminarium om trygga fastighetsplaceringar

Varmt välkommen till middag + seminarium om trygga placeringar med fokus på fastigheter. Du kan välja ett av följande datum:

(1) torsdag 29:e oktober kl. 18:00 (Talare: Olof Andersson, VD Karla & Fredrik Lundgren, Analytiker Karla)
(2) tisdag 3 november kl 18:00 (Talare: Olof Andersson, VD Karla & Martin Fredriksson, VD Apikal)
(3) tisdag 10 november kl 18:00 (Talare: Olof Andersson, VD Karla & Martin Fredriksson, VD Apikal)
Plats: Karla Kapital, Erik Dahlbergsallén 15, våning 4:a, T-bana Karlaplan.

Seminariet arrangeras av Karla Kapitalförvaltning och kommer att hållas i samarbete med Apikal Fastighetspartner. 

Karla Kapital på Berkshire Hathaway Annual Meeting

6 maj 2015, Omaha, Nebraska, USA

Karla Kapitalförvaltning AB reste i år för andra året till Omaha för att deltaga vid Berkshire Hathaways årsstämma samt träffa Warren Buffett och hans kompanjon Charlie Munger. Även denna gång kom vi hem lite visare och med ny inspiration. En amerikansk fondförvaltare uttryckte det bra: ”att åka till Omaha varje år och lyssna till Warren och Charlie är som att gå i kyrkan. Det är alltid ungefär samma saker som sägs men ändå är det en väl så viktig och nyttig lärdom varje gång”. I år firades 50-årsjubileum för Buffetts övertagande av Berkshire Hathaway och över 40 000 människor hade tagit sig till Omaha för att deltaga. Att en bolagsstämma lockar så många människor beror inte bara på att Buffett och Munger är världens mest framgångsrika investerare men också tack vare deras roll som förebilder när det gäller integritet, rationellt tänkande, långsiktighet, välgörenhet och mycket annat.

KARLA KAPITAL HOSTS A Champagne Tasting with Clovis Taittinger

18 mars 2015, 18:00-20:30 hos Karla Kapital, Erik Dahlbergsallén 15, Stockholm

Taittinger is the third oldest champagne house, established in 1734. Taittinger is one of the few remaining family owned and operated Champagne houses. Taittinger is owned and managed by Pierre-Emmanuel Taittinger (CEO), Clovis Taittinger (Export Manager) and Vitalie Taittinger (Artistic Director). 

  • The original James Bond champagne: Bond's favorite champagne in the Ian Flemming books
  • FIFA's official champagne of World Cup 2014
  • The official champagne of the 2014 Nobel Prize Dinner
  • The official champagne of the 100-Year Anniversary of the Swedish Royal Motorboat Club

KARLA KAPITAL VälkomNAR till Sveriges största Alsace-vinprovning 2015

26 januari 2015 kl. 18:00 - 19:30. Ingång Operakällaren, Karl XII:s torg, Stockholm. Gå sedan två trappor upp till Operaterrassen


Olof Andersson, VD för Karla Kapital, står vid ingången till själva vinprovningen (med namnskylt) högst upp där biljetterna tas emot och välkomnar alla anmälda. Nämn ert för- och efternamn till Olof Andersson så ger han er inträdesbiljetten och hjälper till att släppa in Er. Välkommen!